Marina Innervik

Foto på en kvinna.

Personalutvecklare

Jag har bott på många olika platser, både i större städer och på landet, innan jag hittade hem här i Munkedal. Med sambo och hund stortrivs jag i ett mindre samhälle med fantastisk natur, fina promenadstråk, sjöar och skogar. Munkedal har verkligen allt – fyra matbutiker, flera restauranger, bank, veterinär och även bilbesiktning! Vi har bara två mil till Torp Köpcentrum och 10 mil till storstadslivet i Göteborg.

 

Marina, berätta om din karriär
‑ Jag fick jobbet som personalhandläggare i kommunen 2016 samtidigt som jag studerade sista terminen till personalvetare på Högskolan Väst i Trollhättan. När jag blev klar med min utbildning fick jag jobbet som personalutvecklare.

 

Vad innebär ditt arbete?
‑ Som personalutvecklare stödjer jag tillsammans med mina kollegor chefer i personalfrågor och fungerar som bollplank för dem. Samtidigt ser vi till att arbetsgivaren följer lagar, avtal och interna rutiner.

 

Vad är det bästa med ditt jobb?
‑ Det bästa med jobbet är att ha omväxlande arbetsuppgifter och att arbeta med människor. Att hela tiden lära mig något nytt. För mig är det roligt att kunna bidra att både organisation och människor utvecklas. Fördelen med att jobba i en liten kommun är att alla i kommunhuset känner varandra vilket gör det lätt att ta kontakt med varandra.

 

Vilka utmaningar ser du framöver?
‑ Utmaning närmaste åren är kompetensförsörjning och den ökande sjukfrånvaron. Vi har stora pensionsavgångar de närmaste åren till exempel inom vården. Munkedals kommun tar dessa frågor på allvar och jobbar på att bli en ännu mer attraktiv arbetsgivare för att locka nya medarbetare. I år satsar man extra mycket på arbetsmiljö och hälsa.

 

Hur upplever du ledarskapet?
‑ Jag har en engagerad chef som hjälper mig att klara av mitt jobb genom att sätta tydliga förväntningar och ge feedback. Jag trivs verkligen jättebra med både min chef och mina arbetskollegor. Vi har öppet klimat på arbetsplatsen vilket gör att jag alltid kan komma med mina frågor och få svar. Jag känner mig trygg och värdesatt, här pratar vi fritt och har nära till skratt.

 

Varför ska man flytta till Munkedal?
‑ Kommunens natur är helt enkelt fantastisk! Här är trygga och goda uppväxtvillkor, gott om förskolor och skolor ‑ och möjlighet att få fast jobb. Dessutom är huspriserna lägre än i många större kommuner. Munkedal ligger nära E6:an vilket ger bra pendlingsmöjligheter. Vi har hittat hem och köpt vårt drömhus där vi planerar att stanna resten av livet.

Senast ändrad:

Sidansvarig: Linda Gistedt