Juridisk hjälp

Ibland kan man hamna i situationer där det kan behövas juridisk hjälp. Nedan finner du kort information om du exempelvis behöver hjälp med att förstå ett avtal eller har någon tvistefråga. För boende i kommunen erbjuder Munkedals kommun gratis hjälp med  familjerådgivning, familjerätt och konsumentvägledning.

Familjerätt

Gäller det separation och frågor som behöver lösas kring vårdnad, boende och umgänge och du är boende i Munkedal vänder du dig till Munkedals familjerättssekreterare. För kontakt ring telefonnummer 0523-66 45 79 eller klicka på länken för upprigning.

Konsumenträtt

Munkedals kommun hänvisar till Konsumentverkets tjänst Hallå konsument för konsumentvägledning.

För kontaktuppgifter eller mer information gå till sidan Konsumentvägledning.


Du kan även få viss hjälp av Hallå konsument.  

Juridisk rådgivning enligt rättshjälpslagen

Enligt rättshjälpslagen kan de som har en lägre årsinkomst och inte har rättskydd i sin försäkring beviljas nedsatt kostnad till minst en och högst två timmars juridisk rådgivning hos advokatbyråer och juridiska byråer. Det är viktigt att du talar om att du önskar rådgivning enligt rättshjälpslagen vid bokning av tid. Om du efter rådgivningen behöver driva din sak kan det finnas möjlighet att få ytterligare hjälp enligt rättshjälpslagen.


För mer information gå till någon av följande länkade sidor  rättshjälpslagen, domstol eller rättshjälpsmyndigheten

Testamente, samboavtal med mera

Har du frågor om arv, testamenten, samboavtal och liknande kan du vända dig begravningsbyråernas jurister, bankjurister eller familjerättsadvokater.Senast uppdaterad:

Sidansvarig: Wivi-Anne Wiedemann