Våld och hot

Bild där skuggor av flera människor syns mot en grå vägg.

Surfa privat på dessa sidor?

Om du inte vill att någon ska se att du varit inne på dessa sidor kan du antingen radera webbhistoriken i webbläsaren eller surfa i privat läge. Det senare heter olika för olika webbläsare, exempelvis inkognito-läge, in private eller privat fönster.


LÄMNA DEN HÄR SIDAN SNABBT

Är du utsatt för våld och/eller hot?

För dig som utsätts eller är anhörig finns det hjälp att få. Munkedal kommuns individ- och familjeomsorg (IFO) hjälper till med råd och stöd i krissituationer. Utöver detta finns det även nationella stödcenter som ger information och stöd.


Vid akut risk för liv och hälsa, ring 112

Individ- och familjeomsorgen

Behöver du komma i kontakt med socialsekreterare som arbetar med våld i nära relationer kan du ringa Medborgarcentrum och så kopplar de dig till en socialsekreterare.


Råkar du ut för akuta problem ring till akut/anmälningstelefon 0524-181 03. Är det efter kontorstid och inte kan vänta till ordinarie arbetstid, är du välkommen att kontakta socialjouren.

Kvinnofridslinjen 020-50 50 50

Kvinnofridslinjen är en nationell stödtelefon för dig som utsatts för fysiskt, psykiskt och sexuellt våld. Även du som är anhörig eller vän kan ringa dit för att få stöd. Kvinnofridslinjen är öppen dygnet runt. Ditt samtal kostar ingenting och syns inte på telefonräkningen. De som svarar har tystnadsplikt.

Telefon: 020-50 50 50

Terrafem 020-52 10 10

Terrafem är en ideell organisation som arbetar för kvinnors och flickors rätt att leva utan mäns våld och dominans. Terrafem har en jourtelefon och ger stöd och information på 43 olika språk. Samtalet är gratis och syns inte på din telefonräkning.

Telefon: 020-52 10 10

Hemsida: www.terrafem.org


Senast ändrad:

Sidansvarig: Jane Sörensen