Ny webbplats och nytt datasystem för biblioteken

Bibliotekets nya webbplats

I april är det premiär för bibliotekets nya datasystem Quria, ett helt nytt molnbaserat system speciellt framtaget för bibliotek. Samtidigt lanseras en ny webbplats där allt för bibliotekets användare finns samlat på ett och samma ställe: evenemang, kontakt och öppettider, Mina sidor med lån och reservationer, boktips och mycket mer!

 

För alla som använder biblioteken kommer detta att resultera i en tydligare, mer användarvänlig och färgsprakande sida, full med tips och aktiviteter. Även för personalen blir det förbättringar, då det nya systemet är mer användarvänligt och flexibelt.

 

Webbplatsen kommer att vara gemensam för biblioteken i Tanum, Sotenäs, Strömstad och Munkedal och får det vackert klingande namnet Biblioteken i Ranrike. Just nu pågår arbetet för fullt med att bygga upp struktur och innehåll på den nya webbplatsen.

 

För att övergången ska bli så smidig som möjligt kommer biblioteken att hålla stängt hela vecka 16, den 19-23 april.

I början av veckan kommer systemet att ligga nere en kortare tid då överföring av data från det gamla systemet till det nya äger rum. Både bibliotekets lokaler och digitala tjänster kommer att vara otillgängliga under denna tid. Mer information om detta kommer längre fram.

Har du några frågor eller funderingar? Kontakta ditt bibliotek och håll dig uppdaterad via vår Facebooksida!

Senast ändrad:

Sidansvarig: Anders Zettergren