Teater och Musikal

Ung kvinna med lösnäsa med mustasch och glasögon med lösögonbryn. Hon ligger på en gräsmatta.

Har du alltid tyckt att teater är roligt? Välkommen att testa teater!


Teater 6-9 år

Är du nyfiken på att pröva teater? Under kursen gör vi teaterlekar och lustfyllda improvisationer. Tillsammans prövar vi att spela olika roller, skapa scener och kortare berättelser tillsammans. Inga förkunskaper behövs.

Ledare: Hedda Gullander

Onsdagar 14:00 – 15:00

Plats: Kulturhuset i Munkedal.


Musikal 10-13 år.

Vi undersöker musikalens tre uttrycksmedel: sång, dans och teater! Inga förkunskaper behövs.

Ledare: Emelie Hagman

Måndagar 15.30-16:30 

Plats: Kulturhuset i Munkedal


Teater 10-13 år

Har du alltid tyckt att teater verkar roligt? Kursens fokus är på teaterövningar, att ha roligt och öppna upp fantasin och kreativiteten! Inga förkunskaper behövs.

Ledare: Sebastian Hagman

Tisdagar 15.30-16.45

Plats: Kulturhuset i Munkedal.


Teater 14-19 år

I Kulturskolans ungdomsgrupp jobbar vi främst med pjäser och skrivet material, varvat med röst- och samarbetsövningar. Du får mycket scentid och utrymme! Inga förkunskaper behövs.

Ledare: Emelie Hagman

Torsdagar 18.15-20.15

Plats: Kulturhuset i Munkedal.


Musikalprojekt Blodmysteriet

Munkedals Kulturskola presenterar hösten 2021 musikalen  Blodmysteriet – en barnmusikal, i sin första stora musikalsatsning i Munkedal. 

Musikalen Blodmysteriet utspelar sig i en skola där en hälsoundersökning pågår för fullt. När flera elever kommer tillbaka från undersökningen yra och svimfärdiga, börjar deras klasskamrater ana att någonting inte står rätt till med skolans sjuksyster. Är hon kanske rentav en vampyr…?

Inför detta projekt söker vi dig som vill stå på scen i en riktig musikalproduktion, och välkomnar därför alla kommunens mellan- och högstadieelever (årskurs 4-9) att söka. 

Alla som vill vara med i föreställningen kommer erbjudas en plats!


Reptiderna är inte satta i dagsläget men vi kommer att träffas ca 2 ggr/veckan under hösten, för att ha premiär i början av december. I augusti planerar vi ha ett musikalläger 16-18 augusti och vi kommer dessutom träffas en heldag på novemberlovet, samt ev några enstaka helgdagar. Det kommer bli ett otroligt spännande och roligt projekt med professionellt ljud och ljus, kostym och scenografi! 

Anmäl dig senast 3 juni.

Mer information

För mer information kontakta hedda.gullander@munkedal.se


Senast ändrad:

Sidansvarig: Jan-Olof Karlsson