Munkedals kommunvapen

En resa i tiden

En resa i tidens historia

Sommaren 2011 genomfördes den första upplagan av En resa i tiden. En resa genom kommunens historia med dramatiserade berättelser, matupplevelse och underhållning. Den mycket uppskattade resan har nu blivit årligen återkommande sedan dess med nya besöksmål och berättelser.


De två resorna år 2015 gick till Pontus Wiknermuseet, Kaserna, Östra fjället och Kynnefjäll, där föreningen Sörbygdens Musik- och Kulturförening spelade upp en del av sin föreställning Livet på fjället. Därefter gick färden vidare till Stone Zone i Hällevadsholm. Konstnär Lukas Arons visade upp sin ateljé och Lars Wallin hade en snabblektion i didjeridoo. Avslutningsvis blev resans slutmål Torreby Slott med föreningen Eysteins Hov som spelade upp hur det blev när skolplikten kom till byn. Efter föreställningen stod bordet dukat med buffé.


År 2016 gick de två nya resorna till smedja Volund i Bärfendal, Kynnefjäll och platsen där ortsbefolkningen vaktade trofast i 25 år för att undvika lagring av atomsopor. Vidare till en färd genom torp och gårdar i Stensryr. Avslutningsvis teater och buffé på Munkedals Herrgård.


År 2018 genomfördes den senaste resan. För år 2019 planeras ingen resa.


Arrangemanget kom till tack vare EU-projektet IKON som syftar till att utveckla kulturnäringen. Nu är det en del av kulturutbudet sommartid i Munkedals kommun.

Foto på en man i svart hatt, svart kostym och vit skjorta som går mot kameran och lyfter på hatten. Mannen går på en grusväg på sommaren och har solen bakom ryggen.