Landet Mitt Emellan

Loggan för Landet Mitt Emellan. Loggan består av texten "Landet Mitt Emellan" i svart och en tecknad, svart asfaltsväg med vatten och gräs vid sidan.

De tre kommunerna Munkedal, Dals-Ed och Färgelanda genomförde Land Art konstprojektet – Landet Mitt Emellan under åren 2017 - 2020.


Det geografiska området mellan väg 172 och E6 är ett ingenmansland. Ett område som få turister besöker. Området består av vackra småvägar och är populära bland mc-folk och cyklister.


Konstvägen "Landet Mitt Emellan" var ett projekt som gick längs en cirka 17 mil lång väg i vacker landsbygdsmiljö. 23 konstnärer skapade under föregående år platsspecifik konst (Land Art) på 26 platser i Munkedal, Dals-Ed och Färgelanda kommuner. En del av dessa verk skapades i nära anslutning till besöksmål såsom museum, naturreservat, gallerier, konstnärsateljéer eller vackra rastplatser. Sex av dessa konstverk finns fortfarande kvar att beskåda i Dals Ed, Rännelanda kyrka, Fornsalen i Ödeborg, Kanotcentralen i Munkedal och Håfors norr om Hedekas.
Verken har adopterats av föreningar, markägare och kommuner.


Läs mer på www.landetmittemellan.com och facebook!


Projektet avslutades juni 2020

Senast ändrad:

Sidansvarig: Jan-Olof Karlsson