Kulturprogram

Foto på en man i svart hatt, svart kostym och vit skjorta som går mot kameran och lyfter på hatten. Mannen går på en grusväg på sommaren och har solen bakom ryggen.

Musikarrangemang:

Musik är för många en stor del av livet. Musik är ett känslofyllt och konstnärligt uttryck som berör många och därför är det också viktigt att många har möjligheten att ta del av den.


I Munkedals kommun arrangeras konserter. För barn och ungdomar finns det möjlighet att följa sin musikaliska ådra genom Musikskolan och Munkedals Blåsorkester.


På sidan www.vastsverige.com/munkedallänk till annan webbplats kan du se aktuella evenemang och konserter.

Robin & Bengan

Robin och Bengan

Livsbejakande melodier från förr, mer aktuella än någonsin
Med stor kärlek och nyfikenhet dyker Robin och Bengan ner i en låtskatt från en svunnen tid då starka melodier och slagkraftiga texter stod i fokus. Inspirerade av sina idoler Karl Gerhard, Zarah Leander, Ernst Rolf och Brita Borg med flera framförs deras alster på ett personligt och öppenhjärtligt vis.

Munkedals bibliotek

16 september kl.18.30

Fri entré! Begränsat antal platser.
Obligatorisk föranmälan biblioteket tel. 0524 18100

80 - talsbarn - My Quiet Companion

My Quiet Companion


En musikshow om decenniet som drev oss till vansinne och som vi både älskade och hatade.
Vad gjorde 80-talet med oss? Hur blev vi som vi blev? Hur klarade vi oss genom yuppie-eran och pastellfärgsöverdosen helskinnade? Välkommen till en föreställning om att vilja rocka när syntarna tog över radiovågorna. Om att vara ful och fel i en tid när allt handlade om yttre skönhet. Om årtiondet då oskulden försvann.
Musikshowen är fylld med filosofiska funderingar kring historien, nuet och framtiden. Kända och okända 80-talsklassiker (bla Bowie, Madonna, Paul Simon, Cyndi Lauper och Whitney Houston) i helt ny skrud blandas med egna låtar, personliga betraktelser och en stor dos humor. Allt inbakat i My Quiet Companions särpräglade sound: med tre gitarrer, mandolin, dobro, stompboard och stämsång skapar de närvaro och sväng där du kan luta dig tillbaka och lyssna till sångernas berättelser.


Gruppmedlemmar:

Henrik Cederblom: sång och gitarr
Sofia Ekberg: sång och gitarr
Patrick Rydman: sång, gitarr och slagverk


Plats: Kunskapens Hus, Dingle Lokal: Sporren

Datum: Söndag 1 november kl. 17.00

Biljett: 100 kr, bokas genom Norticlänk till annan webbplats

Obs! Biljetterna släpps 1 oktober. Begränsat antal platser.

Arr: Munkedals kommun Kultur & Fritid


Celtic Christmas med West of Eden

West of Eden

West of Eden - Celtic Christmas 28 november kl. 16.00 och 19.00


Ett varmt återseende när West of Eden även i år bjuder in till keltiskt julfirande där folkmusik från Irland och England står i centrum. Det blir allt från medeltida hymner till svängig musik, jullåtar och moderna klassiker kombineras till en fantastiskt stämningsfull julkonsert. West of Eden har turnerat både i England, på Irland och i Kina.


West of Eden består av:
Lars Broman: fiol
Martin Holmlund: bas
Ola Karlevo: trummor, bodhran
Jenny Schaub: sång, dragspel, tin whistle
Martin Schaub: sång, akustisk gitarr, piano
Henning Sernhede: gitarr, mandolin


Plats: Kunskapens Hus, Dingle Lokal: Sporren

Datum och tid: 28 nov kl.16.00 och 19.00
Biljetter: 110 kr, bokas via Norticlänk till annan webbplats


Obs! Begränsat antal platser. Ingen fika försäljning

Arr: Munkedals kommun Kultur & Fritid

Tonerna

Tonerna är ett samarbete mellan fyra kommuner i norra Bohuslän som tillsammans sedan starten 1993 genomfört hundratals konserter. Repertoaren är bred och innehållsrik med bland annat visor, jazz, blues, klassiskt och folkmusik.

Nu har Tonerna tagit paus och återkommer förhoppningsvis med program våren 2021.

Kulturskolan

Kulturskolan ger barn och ungdomar möjlighet att lära sig spela ett instrument eller sjunga, var för sig eller tillsammans i orkester eller kör. Målsättning är att få eleverna att upptäcka glädjen i att själva skapa musik.

Läs mer på Kulturskolans sidorlänk till annan webbplats.

Munkedals Blåsorkester

Gamla och unga bildar den drygt 35 åriga orkestern som spelar upp vid olika högtider och arrangemang. De ordnar egna program för att föra orkesterarvet vidare. Ålderspannet varierar från 9 år - dryga 80 år. Flertalet värvas från den kommunala musikskolan. Orkesterledare är Hans Bjermqvist på Musikskolan.

Munkedals Blåsorkester

Senast ändrad: 2020-09-14

Sidansvarig: Jan-Olof Karlsson