Golvläggare

Man som arbetar med att lägga en golvmatta

Golvläggare arbetar med att lägga mattor och golv av olika material som textil, linoleum eller parkett. Det är ett omväxlande arbete. Man byter ofta arbetsplats och har kontakter med olika kunder. Att ha känsla för färg och form är en fördel i arbetet.


Som golvläggare jobbar du med allt från renovering till nybyggnadsprojekt. Merparten av dagens golvmaterial läggs i stora enheter, som t ex mattor på rulle eller parkettbrädor. Men du ska också kunna utföra specialjobb, t ex mönsterläggning av parkettgolv.


Under utbildningen kommer du inte bara lära dig att lägga mattor, utan det handlar även mycket om förarbetet t ex rivning av gamla mattor, spackling och slipning som sker innan golvläggningen.


Golvläggning i våtrum är en specialitet, liksom arbeten med renovering och underhåll. Golvläggare är ett av de få inomhus-jobben i byggbranschen. Du får en god grund inom arbetsmiljö samt lagar och bestämmelser inom yrkesområdet


Utbildningen ger dig de grundläggande kunskaperna som krävs för att bli golvläggare. Efter utbildningen kan du ta lärlingsanställning och samla ihop de timmar som krävs för att få yrkesbevis.


Utbildningen inleds med ett grundläggande skede där du får kunskaper inom byggnation som är gemensam för alla våra utbildningar inom bygg. I februari startar sedan utbildning/APL inom golvläggning.


Utbildningsort: Dingle


Utbildningstid: 2023-08-28--2024-05-31


Traditionell utbildning:
Schemalagda heltidsstudier under 40 veckor.


Planerad kursstart: 28 augusti 2023


Golvläggare

Kurs

Kurskod

Poäng

Husbyggnadsprocessen

HUSHUB0

200p

Husbyggnad 1

HUSHUS01

100p

Husbyggnad 2

HUSHUS02

200p

Husbyggnad 3 ombyggnad

HUSHUS03

200p

Golvläggning 1

GOLGOL01

100p

Golvläggning 2 våtrum

GOLGOL02

100p

Golvläggning 3 trä, laminat

GOLGOL03

200p

Summa:


1100p


Den som inte har körkort erbjuds en orienteringskurs: Trafik & miljö 50p. Där du kan studera trafikteori och öva på att hantera olika trafiksituationer i en simulator.

 

Utbildningen och dess upplägg är godkänt av BYN

(Byggnadsindustrins Yrkesnämnd)


Kostnader/utrustning:

Läromedel ca 2000 kr.
Du ska själv köpa skyddsskor och arbetskläder.


I utbildningen använder vi oss av en digital lärplattform, och du behöver därför ha tillgång till dator och internetuppkoppling.


APL (arbetsplatsförlagt lärande) ingår i utbildningen och sker på olika byggföretag, främst våren 2024 under ca 11 veckor.


Eftersom APL-företagen kan finnas på orter utanför Munkedal måste du som söker vara beredd att pendla dit på de arbetstider som din APL plats har. Eventuella kostnader för resor till företagen betalar du själv.


Förkunskaper:
Godkända betyg i:

Grundskolans Svenska/Svenska som andraspråk

Grundskolans matematik


Det är en stor fördel om du har körkort, men inget krav för att gå utbildningen. Du ansvarar själv för att ta dig till din APL-plats.


Vill du besöka denna utbildning:
Följ denna länk


Till ansökan ska bifogas:
Kopia på betyg
Personligt brev


Ansökan:

Du ansöker via din hemkommun.
Länk till ansökan.


Sista ansökningsdag: 2 juni 2023


Studiemedel:
Sök på csn.se


Utskriftsvänlig version av utbildningsinformationen. Pdf, 661.3 kB.

Bild på nyspacklat golv

Senast ändrad:

Sidansvarig: Richard Lundqvist