Golvläggare

Man som arbetar med att lägga en golvmatta

Golvläggare arbetar med att lägga mattor och golv av olika material som textil, linoleum eller parkett. Det är ett omväxlande arbete. Man byter ofta arbetsplats och har kontakter med olika kunder. Att ha känsla för färg och form är en fördel i arbetet.


Som golvläggare jobbar du med allt från renovering till nybyggnadsprojekt. Merparten av dagens golvmaterial läggs i stora enheter, som t ex mattor på rulle eller parkettbrädor. Men du ska också kunna utföra specialjobb, t ex mönsterläggning av parkettgolv.


Under utbildningen kommer du inte bara lära dig att lägga mattor, utan det handlar även mycket om förarbetet t ex rivning av gamla mattor, spackling och slipning som sker innan golvläggningen.


Golvläggning i våtrum är en specialitet, liksom arbeten med renovering och underhåll. Golvläggare är ett av de få inomhusjobben i byggbranschen.


Utbildningen ger dig de grundläggande kunskaperna som krävs för att bli golvläggare. Efter utbildningen kan du ta lärlingsanställning och samla ihop de timmar som krävs för att få yrkesbevis.Utbildningsort: Dingle


Utbildningstid: 2021-08-30--2022-06-03


Traditionell utbildning:
Schemalagda heltidsstudier under 40 veckor.


Planerad kursstart: 30 augusti 2021


Golvläggare

Kurs

Kurskod

Poäng

Husbyggnadsprocessen

HUSHUB0

200p

Husbyggnad 1

HUSHUS01

100p

Husbyggnad 2

HUSHUS02

200p

Husbyggnad 3 ombyggnad

HUSHUS03

200p

Golvläggning 1

GOLGOL01

100p

Golvläggning 2 våtrum

GOLGOL02

100p

Golvläggning 3 trä, laminat

GOLGOL03

200p

Orienteringskurs Studieteknik

KGYORI11B

50p

Summa:


1150p


Utbildningen och dess upplägg är godkänt av BYN (Byggnadsindustrins Yrkesnämnd)


Kostnader/utrustning:

Kostnader/utrustning: Läromedel ca 2000 kr. Du ska själv köpa skyddsskor och arbetskläder. Bra om du har tillgång till dator, för att kunna genomföra dina hemstudier.


APL (arbetsplatsförlagt lärande) ingår i utbildningen och sker på olika byggföretag, främst våren 2022 under ca 7 veckor.


Eftersom APL-företagen kan finnas på orter utanför Munkedal måste du som söker vara beredd att pendla dit på de arbetstider som din APL plats har. Eventuella kostnader för resor till företagen betalar du själv.


Förkunskaper:

Grundskolans Svenska/Svenska som andraspråk

Grundskolans matematik


Det är en stor fördel om du har körkort, men inget krav för att gå utbildningen. Du ansvarar själv för att ta dig till din APL-plats.


Till ansökan ska bifogas:
Kopia på betyg
Personligt brev


Ansökan:

Du ansöker via din hemkommun.
Länk till ansökan.


Sista ansökningsdag: 7 juni 2021


Studiemedel:
Sök på csn.se


Utskriftsvänlig version av utbildningsinformationen. Pdf, 572.5 kB.

Senast ändrad:

Sidansvarig: Richard Lundqvist