Publicerad:

Senast ändrad:

Sörbygården i Hedekas får pris för god munhälsa

Personalen på Sörbygården tar emot priset GuldtandenFörstora bilden

Personalen på Sörbygården tar emot priset Guldtanden 2017

För femte året i rad delas priset ”Guldtanden” ut av företaget Oral Care. Årets vinnare i Västra Götaland är Sörbygården i Hedekas som visat engagemang, god munhälsa hos de boende samt på ett utmärkande sätt samverkat med tandvården för patientens bästa. 

Pristagarna utses av Orals Cares tandläkare och tandhygienister och utav cirka 400 särskilda boenden i region väst, utsågs Sörbygården till 2017 års Guldtand. Syftet med Guldtanden är att uppmärksamma och uppmuntra, positiva insatser som görs av personal inom äldreomsorgen.

 

Elise Ek, enhetschef, Sofia Eriksson, ROAG-ombud med fokus på munhälsa på Sörbygården, samt Åsa Karlsson, kommunalråd i Munkedals kommun, tog emot priset av Mimoza Bilalli, Oral Cares verksamhetschef för region väst.

 

- Vi tycker det är fantastiskt trevligt att bli uppmärksammade för vår insats när det gäller munhälsa, säger Elise Ek. Det ger oss i personalen ett litet kvitto på att vi har ett bra fokus på frågorna kring munhygienen hos våra vårdtagare.

 

Bristande munhygien och ökar riskerna för hjärt- och kärlsjukdomar, lunginflammation och kan leda till problem med allmänhälsan. Riskerna är störst bland sjuka och äldre som är i behov av daglig vård och omsorg. Många av dem får förlita sig på personalen för att klara av sin tandborstning och munhygien.

 

Från vänster på bild: Mimoza Bilalli, Sofia Eriksson, Åsa KarlssonFörstora bilden

Från vänster: Mimoza Bilalli, Sofia Eriksson, Åsa Karlsson


Priset är instiftat och delas ut av Oral Care AB, som årligen behandlar över 29 000 patienter, främst inom äldreomsorgen. Oral Cares mobila verksamhet besöker och behandlar patienter på särskilda boenden. Alla behandlingar utförs i samarbete med vårdpersonal och sjuksköterskor inom äldreomsorgen.

Tipsa webbredaktionen