Publicerad:

Senast ändrad:

Lärarstudenter i Trollhättan inspirerades av Munkedalselever

Elever från Kungsmarksskolan, plus lärare Anette Zachariasson.Förstora bilden

Elever från Munkedal, med läraren Anette Zachariasson.

Den 4 oktober deltog Munkedals kommun i Arbetsmarknadsdagen på Högskolan Väst i Trollhättan. En heldagsmässa där kommuner och organisationer fick möta blivande förskollärare och lärare.

Ett 50-tal aktörer inom skolvärlden hade möjlighet att visa upp sig och sin kommun i en monter, föreläsa om något projekt man haft i skolan eller ha workshops.

 

Munkedals kommun var på plats med egen monter där man informerade lärar- och förskolelärarstudenter på Högskolan Väst om kommunens skolor, möjliga praktikplatser och framtida arbetstillfällen.

 

Med på mässan var även nyanlända elever från Munkedalsskolan och Kungsmarksskolan, som spelade upp en pjäs om hur det var att lämna sitt hemland och börja i svensk skola. Pjäsen har de skrivit själva och det var ett mycket uppskattat inslag på Arbetsmarknadsdagen.

 

Marie Wackfelt, kvalitetsutvecklare för Barn & Utbildning på Munkedals kommun var mycket nöjd med deltagandet och elevernas framträdande.

 

- Elevernas pjäs var mycket uppskattad av deltagarna på mässan och några blev även rörda till tårar av berättelsen, säger Marie Wackfelt. Jag tycker att våra nyanlända elever är fantastiskt duktiga och att mässan var mycket givande.

 

Elever från Munkedal framför en scen ur pjäsenFörstora bilden

En scen ur elevernas pjäs om familjen som var tvingad att fly kriget

Tipsa webbredaktionen