Publicerad:

Senast ändrad:

Byggstart för 14 nya lägenheter i Munkedals centrum

Kommunalrådet och projektörer inviger byggarbetsplatsen.

Under fredagen var det byggstart för 14 nya lägenheter i två huskroppar på gamla snickeritomten vid Munkedals centrum. Lägenheterna blir bostadsrätter och byggs som två- och trerummare med kök. Man kommer även bygga fem garage i anknytning till lägenheterna.

Bakom byggprojektet finns tre familjer med lokal anknytning i området. Mattias och Mia Weddehamn, Oliver Bengtsson och Yanni Cui, samt Bertil och Ingegerd Andersson. Nu är markarbetet påbörjat och man räknar med att de första lägenheterna skall vara inflyttningsklara om drygt ett år.

 

- Vår plan är att de första gästerna skall kunna flytta in runt årsskiftet 2018-2019, berättar Mattias Weddehamn. Vi påbörjade projektet i februari i år, så det har gått fort från plan till handling, mycket tack vare ett väldigt positivt bemötande och bra support från samhällsbyggnadsförvaltningen på kommunen.

 

Åsa Karlsson, kommunalråd i Munkedals kommun, var på plats för att ta första spadtaget tillsammans med projektörerna.

 

- Jag ser mycket positivt på initiativet och byggprojektet, då det är stor efterfrågan på lägenheter i området, samt att den gamla snickeritomten får nytt liv. Sedan är det extra roligt med att projektet drivs av lokala aktörer och att man upplever en positiv samverkan med kommunen.


 

Ritning huskroppar

Ritningsvy över husen - Vadholmen Foss 8:1 AB

Åsa Karlsson och Mattias Weddehamn vid en grävmaskin

Åsa Karlsson och Mattias Weddehamn

Åsa Karlsson och Bertil Andersson tar första spadtaget

Åsa Karlsson och Bertil Andersson tar första spadtaget

Tipsa webbredaktionen