Publicerad:

Senast ändrad:

Inspirerande företagsträff på Munkedals Utvecklingscentrum

Mikael Hill föreläser på Munkedals Utvecklingscentrum inför publik

En företagsträff för Munkedals kommuns företagare med minimässa och föreläsning genomfördes på Munkedals Utvecklingscentrum i Dingle under tisdagskvällen den 21 november med ett 35-tal företagare, utställare och kommunrepresentanter på plats.

På minimässan fanns representanter från Kunskapens hus, IUC Väst, Produktionslyftet, Arbetsförmedlingen, Energicoach, Hela Gröna Vägen, Kompetensinventering och Näringslivsrådet, där utställarna informerade om vilken hjälp och stöd de kan ge företagen.

 

- Minimässan gav en övergripande bild av de stöd som finns tillgängliga för våra företagare. Allt kanske inte passar alla, men man kan se det som ett smörgåsbord där man kan plocka de delar som passar, säger Clas Hedlund, näringslivsutvecklare i Munkedals kommun och arrangör av företagsträffen.

 

Under kvällen hade deltagarna även möjlighet att mellan informationsinsatserna från utställarna samtala och knyta kontakter.

 

Kvällens föreläsare Mikael Hill, förbundskapten för svenska innebandylandslaget, berättade om vilka beståndsdelar som är viktiga för att skapa ett vinnande lag. Utifrån sina erfarenheter från idrottsvärlden lyfte Mikael Hill fram vikten av att vara tydlig i sitt ledarskap och att kunna delegera uppgifter till andra ledare, vilket även kan kopplas direkt till företagsvärlden. Han belyste även fördelarna med ett starkt engagemang i teamet och ett coachande förhållningssätt till varandra.

 

- Då vi har en klar målsättning att vinna de mästerskap vi ställer upp i, har vi även kopplat en tydlig målsättning för alla som är med i landslagsteamet. Vi ser särskilt fram mot VM i december 2018 där vi avser att ta guld, avslutade Mikael Hill.

 

Clas Hedlund berättar att företagsträffarna har som syfte att öka samverkan och kommunikation mellan företag, kommun, myndigheter och andra aktörer.

 

- Vi ser det här formatet som ett bra sätt att förmedla inspiration och kunskap, samt att skapa kontaktytor för näringslivsfrågor. En liknande träff kommer att genomföras under våren, även då med en inspirerande föreläsning, säger Clas Hedlund.

 

Men redan 7 december bjuder Svenskt Näringsliv och Munkedals kommun in till dialog om de enkätsvar som ett 100-tal företagare i kommunen svarat på under våren och som ligger till grund för den ranking av kommunernas företagsklimat som släpptes i september, där Munkedals kommun rankades på plats 253 av 290 kommuner.

 

- Där hoppas vi på god uppslutning med givande diskussioner inför den fortsatta resan mot ett bättre företagsklimat i Munkedals kommun, säger Clas Hedlund.

 

Föreningen Företagarna i Munkedal, en av sju organisationer i kommunens näringslivsråd, delade under kvällen ut en bok om soloföretagares vardag till kommunchefen Håkan Sundberg och näringslivsutvecklare Clas Hedlund. Ausra Karlsson från Annas Butik i Hedekas och en av företagarna som finns med i boken, var på plats och signerade sin sida.


 

Clas Hedlund och Mikael Hill

Clas Hedlund och Mikael Hill

Tipsa webbredaktionen