Publicerad:

Senast ändrad:

Pristagare kommunens näringslivspriser 2020

Personer vid prisutdelning framför entré till Munkedals HerrgårdFörstora bilden

Från vänster: Liza Kettil, Jan Hognert, Alexandra Lind, Jenny Hallberg, Camilla Lind, Clas Hedlund och Ulrika Larsson.

Nu har kommunens näringslivspriser för 2020 delats ut till - årets ambassadör: Salong Camilla, årets unga entreprenör: Solas söner - samt årets hållbara företag: Skorpans Djur & Naturförskola.

Vinnarna uppmärksammades personligen med diplom och en prissumma på 6 000 kr vid en begränsad samling på Munkedals Herrgård den 19 maj. Den planerade näringslivsgalan fick återigen ställas in med anledning av covid-19.


- Vi gratulerar vinnarna till de välförtjänta priserna och hoppas att de goda exemplen kan inspirera andra hållbara företag, goda ambassadörer och unga entreprenörer i kommunen, säger Clas Hedlund, näringslivsutvecklare i Munkedals kommun.


Priserna delades ut av Jan Hognert, kommunstyrelsens ordförande, Liza Kettil, oppositionsråd samt Clas Hedlund och Ulrika Larsson, näringslivsutvecklare.

Årets näringslivspristagare

Årets ambassadörer 2020 - Salong Camilla

Pristagare från Salong Camilla visar upp sina diplomFörstora bilden

Alexandra Lind, Jenny Hallberg och Camilla Lind.


Motivering:

”För sitt sätt att hantera pandemin i sin roll som frisörer där de ställde om att klippa kunderna ute, och då blivit uppmärksammade nationellt och internationellt och satt Munkedal på kartan och i samband med utökat kundunderlag i regionen tillfört nya besökare till Munkedal och dess näringsliv.”


- För oss var det självklart att snabbt anpassa oss efter rådande situation, men inte givet för kunden, säger Camilla Lind. En snabb åtgärd var att vi flyttade ut klippningen på lastbryggan, vilket spred sig snabbt lokalt, regionalt och faktiskt hela vägen till USA där vi syntes i lokala tidningar.


Årets unga entreprenör 2020 - Solas söner

Pristagare från Solas söner visar upp sina diplomFörstora bilden

David Hansson & Staffan Hansson.


Motivering:

”Otroligt ambitiösa killar som hyllar sin far genom att bygga upp ett företag i hans namn som expanderar hela tiden med duktiga medarbetare. De är skickliga, ödmjuka och verkligen profiler i Munkedal.”


- Precis som pappa är vi engagerade företagare, men har också ett stort engagemang i sportföreningar i kommunen, berättar Staffan Hansson. Vi är bröder och arbetar tätt i samma bolag och ser det som en stor tillgång, fyller David Hansson i. Tillsammans med våra anställda har vi roligt på jobbet.


Årets hållbara företag 2020 - Skorpans Djur & Naturförskola

Pristagaren från Skorpans Djur- och naturförskola visar upp sitt diplomFörstora bilden

Kristel Detlefsen.


Motivering:
”Med sin fokus på djur, natur och utomhusvistelse får barnen miljötänk i vardagen genom att värna natur, miljö, allemansrätt och närområdet som skapar hälsa och glädje. Att man lagar svenskproducerad mat på plats ger barnen en pedagogisk förståelse för maten från jord till bord.”


- Förskolans inriktning öppnar för ett större upptagningsområde och barnen kommer inte bara från Munkedals kommun utan även från grannkommunerna, berättar Kristel Detlefsen. Vi är imponerade av det stora föräldraengagemanget som är ett fantastiskt stöd för oss pedagoger i det dagliga arbetet.


Urvalskriterier

Nomineringskommittén är utsedd av kommunstyrelsen och har följande stöd i utnämnandet av kommunens näringslivspristagare:


Årets ambassadör - tilldelas den eller de personer som på ett utmärkande sätt lyft fram Munkedal i och utanför kommunen.


Årets unga entreprenör - tilldelas den eller de unga personer som vågat ta klivet in i entreprenörskapet och på ett öppet sätt förmedlar sin erfarenhet och drivkraft.


Årets hållbara företag - tilldelas den eller de som på ett tydligt sätt visar att hållbarhet är av yttersta vikt och en förutsättning för långsiktig överlevnad.


Årets företagare är ett separat pris som utses av föreningen Företagarna.
Tipsa webbredaktionen