Publicerad:

Senast ändrad:

Foodtruck som ett nytt recept för skolmåltider

I onsdags bjöds elever och personal på Kungsmarksskolan på lunch från måltidsavdelningens inhyrda foodtruck. Foodtrucken är en del av ett nytt delprojekt i Ett nytt recept för skolmåltider. Den nya satsningen går ut på att arrangera en portabel utbildningsmiljö ute på skolgården, med mat och måltid i fokus, där eleverna får nya perspektiv och lär sig mer om hållbar mat. Dels via smakprov och sinnesupplevelser, men också genom att ta del av information om maten och prata med inbjudna lokala leverantörer.

Kungsmarksskolans foodfluencers inledde dagen med teori om hållbar sjömat, matlagning i hemkunskapsköket och prepp och pepp inför stundande uppdrag: Att inspirera och väcka nyfikenhet hos sina klasskamrater att våga testa nytt.


På smakfaten fanns havsburgare på sillfärs och fiskgryta med sej och blåmusslor. Det gick åt som smör i solsken!Redan i dag, fredag, är foodtrucken på plats igen, med samma fokus på det blå proteinet och framtidens havsmat men med nya provsmakningsrätter och nya foodfluencers från årkurs 8 och 9.


I andra fasen av delprojektet, vecka 20, blir det samma upplägg med foodtruck på Kungsmarksskolan i två dagar. Då kommer fokus ligga på den växtbaserade maten. Eleverna kommer bli serverade smakprov på lokalt odlade produkter där råvarorna kommer från odlingarna i Dingle. Även då kommer Kungsmarksskolans foodfluencers vara delaktiga.

 

Foodtrucken återkommer dessutom i höst när projektet fortsätter.


Tipsa webbredaktionen