Parker och grönområden

Örekilsparken

Vi vill att alla åldrar ska kunna ha glädje av våra planteringar och parker. Ett exempel på detta är Örekilsparken i Munkedals centrum där vi har en tillgänglighetsanpassad lekplats för de yngre, utegym för många åldrar, grönytor, planteringar och bänkar som är perfekta att sitta på en stund och ta in de vackra omgivningarna, oavsett ålder.

 

Genom Örekilsparken flyter Örekilsälven där det simmar både laxar och bävrar. Parken är en populär plats för fiskare under laxfiskesäsongen.


I anslutning till parken ligger även en bangolfbana som syns i det nedre högra hörnet på bilden ovan.


Munkedals kommun sköter genom Tekniska enheten Örekilsparken samt våra fyra kommunala badplatser. Läs mer om dem på sidan Badplatser.


Munkedals Folkets park

Munkedals Folkets park är en plats för konserter, familjedagar och inte minst kommunens nationaldagsfirande den 6 juni varje år.


Foto på entrén till folkets park. Vid entrén finns två höga trägrindar som är målade vita. Över grindarna sitter en vit skylt med blå text där det står "Munkedals parken". Vid grindarna växer en hög och grön häck. Fotot är taget på sommaren när solen lyser och himlen är klart blå.Förstora bilden

Munkedals Folkets park.