Vår rekryteringsprocess

Munkedals kommun arbetar med en kompetensbaserad rekryteringsprocess. Du som kandidat ska få en rättvis och kvalitativ bedömning av dina kompetenser och vi värdesätter de kvaliteter som mångfald och jämlikhet tillför verksamheterna.

Lediga jobb

Lediga jobb annonseras via vår webbplats, arbetsförmedlingens platsbank och via sociala medier.

 

Din ansökan

Via annonsen länkas du till vårt rekryteringssystem, Varbi, där du skapar ett nytt konto eller loggar in med ett befintligt. Där kan du skapa ett CV eller bifoga ett färdigt CV, sedan fyller du i några personliga uppgifter och skickar in din ansökan.

Om du vill komplettera din ansökan, loggar du in igen och gör dina kompletteringar. Om du har frågor om jobbet är du välkommen att kontakta oss som arbetsgivare och fackliga representanter via de kontaktuppgifter som finns i annonsen.

 

Besked om du går vidare

Vi återkopplar med besked om du går vidare till intervju, eller om vi går vidare med andra kandidater.

 

Urval och intervju

Vår rekryteringsprocess utgår alltid från dina kompetenser och hur dina kunskaper och färdigheter tillämpas i praktiken. Om du blir kallad til en intervju, kommer vi att ställa frågor utifrån de krav, önskvärda meriter och personliga förmågor som beskrivs i annonsen.

Förbered dig gärna på att kunna beskriva konkreta situationer från ditt arbetsliv, hur du agerade och vad det resulterade i. Vid vissa tjänster kommer du även få göra personlighetstester, som en del av vår bedömning mot kvalifikationerna.

 

Referenstagning, bakgrundskontroll och säkerhetsklassning

Om du blir en av våra slutkandidater kommer vi be om referenser från nuvarande och tidigare arbetsgivare. Vid vissa tjänster behöver du även kunna visa oss ett utdrag ur belastningsregistret. Några anställningar kan vara säkerhetsklassade, det innebär att en säkerhetsprövning genomförs.

 

Återkoppling och anställningserbjudande

Om du blir erbjuden anställning kommer rekryterande chef att kontakta dig för en dialog om förutsättningar kring din anställning och överenskommen lön. Därefter bekräftas anställningen via ett anställningsavtal.

 

Välkommen till oss!

Det är viktigt att du får en bra introduktion när du börjar hos oss. Introduktionen börjar med att du får en digital utbildning, samt att du får ett häfte "Vägledning - för dig som är anställd i Munkedals kommun".

En gång i halvåret genomför vi även en central introduktion, då samlar vi våra nya medarbetare för att ge en fördjupad kunskap om vad det innebär att vara medarbetare i vår kommun och hur vår organisation fungerar.

På din nya arbetsplats får du även en verksamhetsanpassad introduktion av din chef.

 

Har du frågor kring vår rekryteringsprocess?

Kontakta Ramona Tengström, HR-specialist.

E-post: ramona.tengstrom@munkedal.se

Telefon: 0524-181 53

 

 

Lediga jobb