Munkedals kommunvapen

Dagbarnvårdare

Bild på en blond flicka med lockigt hår som hoppar upp i luften, i bakgrunden syns en klarblå himmel.

Pedagogisk omsorg

Pedagogisk omsorg är verksamhet som kan erbjudas istället för förskola. I Munkedals kommun erbjuds denna verksamhet i form av familjedaghem, det vill säga dagbarnvårdare.

Dagbarnvårdare - kommunal regi

I familjedaghem bedriver dagbarnvårdare verksamhet i sitt eget hem.

I Munkedal finns även dagbarnvårdare i samverkan. Det innebär att två kommunala dagbarnvårdare gått samman och arbetar tillsammans i lägenhet som de själva hyr.

Samtliga dagbarnvårdare bor/arbetar i Munkedalsområdet. Vid lediga dagar eller sjukdom täcker våra dagbarnvårdare upp för varandra.

Område Munkedal

Det finns för tillfället fyra kommunala dagbarnvårdare som arbetar i centrala Munkedal. På Sagoslottet arbetar Gunvor och Tina tillsammans. De har sin verksamhet i en lägenhet på Jonsäng. Monica bor och arbetar på Lilla Foss. Ulrika arbetar hemma hos sig vid Bråland.

 

I detta informationsbladPDF har vi tagit upp lite saker som kan vara bra att tänka på innan det är dags att börja hos dagbarnvårdare.

Dagbarnvårdare - enskild regi

I Munkedals kommun finns det även från och med hösten 2017 dagbarnvårdare som arbetar i enskild regi. Det är dagbarnvårdare som är anställda av privat huvudman, Ekolek barnomsorg.

Ekolek har tre dagbarnvårdare i Munkedals kommun. Ansökan om plats hos dem görs i vår kommun genom länk till ansökan om barnomsorg på Munkedals kommuns hemsida. Samma länk som till kommunens egna dagbarnvårdare.

Område Munkedal

Terese bor och arbetar som dagbarnvårdare i Håby. Hon bor lantligt med naturen tätt inpå husknuten.

Område Dingle

Inte långt därifrån bor Maria, på Lågum. Även hon bor lantligt på en gård mellan Håby och Dingle. Hemma hos Maria arbetar även Ida. Tillsammans har de ett antal dagbarn.

 

De tre dagbarnvårdarna samarbetar vid sjukdom och ledigheter.  

 

Klicka här för mer information om Ekoleks verksamhet 

Frågor om barnomsorg

Kö och placering

 

Förskoleadministratör

jeanette.gustafsson2@munkedal.se

0524-79 95 26

 

Måndag-fredag 13.00-15.30


Övriga frågor

 

Barnomsorgssekreterare

ann-sofi.kristiansson@munkedal.se
0524-181 46