Företag, stöd och rådgivning

Flygbild över örekilsälven som rinner ut i saltkällefjorden och munkedalsbron som går över älven.

Här hittar du fakta om näringslivet i Munkedals kommun, företagsregister över alla företag i kommunen och rådgivning och stöd för dig som funderar på att starta, nyligen har startat, eller redan driver företag. Klicka dig fram till det du är intresserad av i menyn.

Företagare i Munkedals kommun

Som företagare i Munkedals kommun har du ett fantastiskt läge mitt i Bohuslän i ett expansivt stråk utefter E6 mellan Göteborg och Oslo med en befolkning på ca 2,5 miljoner människor. Detta ger dig som företagare fantastiska möjligheter till en omfattande kundkrets i närområdet!

Näringslivet i Munkedals kommun är varierat med sina cirka 1 325 aktiva företag. Arctic Paper är det största företaget med drygt 300 anställda, men i övrigt domineras näringslivet
av fåmans företag inom flertalet branscher där bygg och handeln är de största (utifrån antalet aktiva företag, och tillverkning utifrån antalet anställda).

 

Näringslivet i Munkedals kommun har en stor spridning i geografin och präglas av en stark entreprenörsanda. Ett flertal företag har under de senaste åren etablerat sig i Munkedal, bland annat stora företag inom bygg- och trädgårdshandel, men också några restaurangjättar.

 

Munkedals kommun har ett välmående näringsliv där flera av företagen under de senaste åren utsetts till gasellföretag av Dagens industri. År 2016 tog näringslivet i Munkedals kommun tredje platsen i ”Synas Bästa Tillväxtindex” i Västra Götaland. Bästa Tillväxt delas ut till de kommuner som har störst andel aktiebolag som ökar omsättningen, nyanställer och går med vinst. Sedan 2012 har kommunen klättrat från placeringen 48 av 49 kommuner i Västra Götaland, till tredjeplatsen 2016.

 

Förutom att kommunen har ett attraktivt läge för företag, är priserna för exempelvis lokaler, mark och arbetskraft konkurrenskraftiga jämfört med Göteborgs- och Osloregionerna.

 


Senast ändrad:

Sidansvarig: Ulrika Larsson