Näringslivspriser 2019

Kollage med tre bilder. Bild ett glada tjejer som håller om varandra. 

Johanna Nilsson och Elin Fransson, Pelle Johansson, interiörbild Arctic Paper.

Munkedals kommun instiftade 2018 två stycken priser som under 2019 utökades med ytterligare ett. Dessa är ”Årets ambassadör”, ”Årets unga entreprenör” samt ”Årets hållbara företag”. Förutom uppskattningen ges ett diplom och en penninggåva.

 

Årets ambassadör 2019

Pelle Johansson – Munkedals Herrgård


Motivering: För att han på ett förtjänstfullt sätt varit drivande i utvecklingen av att sätta Munkedal på kartan som en välkomnande destination och spridit det goda samarbetet mellan anläggningarna långt utanför vår kommuns gränser.

 

Årets unga entreprenör 2019

Johanna Nilsson och Elin Fransson – Be Strong Sweden


Motivering: För att de under 2019 via UNGDRIVE har satt ett nytt klädmärke på marknaden och spridit sin erfarenhet till andra unga på Kungsmarksskolan – För att de har på ett klarsynt sätt beskrivit både det jobbiga och roliga med att starta företag.


Årets hållbara företag 2019

Arctic Paper Munkedals AB


Motivering: För att Arctic Paper ständigt balanserar en ökad hållbarhetprofil och konfiguration av sina produkter och processer mot lönsamhetskrav på ett långsiktigt sätt. Investering i anläggningen görs för att nå ett nollsummespel mellan sin elförbrukning och den egenproducerade elen.

Utnämningarna skulle skett på en planerad middag den 7 november men ställdes in med tanke på det rådande Covid-läget.

 

Senast uppdaterad:

Sidansvarig: Ulrika Larsson