Näringslivspriser 2020

Personer vid prisutdelning framför entré till Munkedals Herrgård

Kommunens näringslivspriser för 2020 delade ut vid en begränsad samling på Munkedals herrgård. Vinnarna uppmärksammades personligen med diplom och en prissumma på 6 000 kr.

- Vi gratulerar vinnarna till de välförtjänta priserna och hoppas att de goda exemplen kan inspirera andra hållbara företag, goda ambassadörer och unga entreprenörer i kommunen, säger Clas Hedlund, näringslivsutvecklare i Munkedals kommun.

Priserna delades ut av Jan Hognert, kommunstyrelsens ordförande, Liza Kettil, oppositionsråd samt Clas Hedlund och Ulrika Larsson, näringslivsutvecklare.

Pristagare från Salong Camilla visar upp sina diplom

Årets ambassadör 2020 - Salong Camilla
Alexandra Lind, Jenny Hallberg och Camilla Lind.

Årets ambassadör 2020

Salong Camilla - Alexandra Lind, Jenny Hallberg och Camilla Lind.

Motivering:

”För sitt sätt att hantera pandemin i sin roll som frisörer där de ställde om att klippa kunderna ute, och då blivit uppmärksammade nationellt och internationellt och satt Munkedal på kartan och i samband med utökat kundunderlag i regionen tillfört nya besökare till Munkedal och dess näringsliv.”


- För oss var det självklart att snabbt anpassa oss efter rådande situation, men inte givet för kunden, säger Camilla Lind. En snabb åtgärd var att vi flyttade ut klippningen på lastbryggan, vilket spred sig snabbt lokalt, regionalt och faktiskt hela vägen till USA där vi syntes i lokala tidningar.


Pristagare från Solas söner visar upp sina diplom

David Hansson och Staffan Hansson.

Årets unga entreprenör 2020

Solas söner - David Hansson och Staffan Hansson.


Motivering:

”Otroligt ambitiösa killar som hyllar sin far genom att bygga upp ett företag i hans namn som expanderar hela tiden med duktiga medarbetare. De är skickliga, ödmjuka och verkligen profiler i Munkedal.”

- Precis som pappa är vi engagerade företagare, men har också ett stort engagemang i sportföreningar i kommunen, berättar Staffan Hansson. Vi är bröder och arbetar tätt i samma bolag och ser det som en stor tillgång, fyller David Hansson i. Tillsammans med våra anställda har vi roligt på jobbet.

 

Pristagaren från Skorpans Djur- och naturförskola visar upp sitt diplom

Kristel Detlefsen.

Årets hållbara företag 2020

Skorpans Djur & Naturförskola - Kristel Detlefsen.

 

Motivering:
”Med sin fokus på djur, natur och utomhusvistelse får barnen miljötänk i vardagen genom att värna natur, miljö, allemansrätt och närområdet som skapar hälsa och glädje. Att man lagar svenskproducerad mat på plats ger barnen en pedagogisk förståelse för maten från jord till bord.”

- Förskolans inriktning öppnar för ett större upptagningsområde och barnen kommer inte bara från Munkedals kommun utan även från grannkommunerna, berättar Kristel Detlefsen. Vi är imponerade av det stora föräldraengagemanget som är ett fantastiskt stöd för oss pedagoger i det dagliga arbetet.

Senast uppdaterad:

Sidansvarig: Ulrika Larsson