Ung i kommunen


För dig som är ung i Munkedal finns det alltid något att göra oavsett om du är intresserad av sport, kultur, musik eller att starta egna projekt.


Munkedal erbjuder ett rikt föreningsliv och det finns flera arenor för spontanidrott. På fritidsgården Örekilsgården inspirerar ungdomar varandra, organiserar, planerar och genomför olika aktiviteter, arrangemang eller läger. På Örekilsgården finns en musikstudio där man kan göra egen musik, uppträda och spela in.


Munkedals kommun arbetar med skapande skola med stöd från Statens Kulturråd som syftar till ökad kultursatsning i skolan. Satsningen avser förskoleklass till årskurs 9. Under läsåret kommer eleverna att få arbeta med bildkonst, dans, författarbesök och uppleva scenkonst.


I kulturhuset ligger Musikskolan som ger barn och ungdomar möjlighet att lära sig spela ett instrument eller sjunga, var för sig eller tillsammans i orkester eller kör. I samarbete med Kultur & Fritid bedrivs dansverksamhet i kulturhuset genom Danspoolen.


Listan kan bli lång på fritidsaktiviteter som finns att tillgå i Munkedals kommun. Det finns även en mängd olika föreningar att gå med i för ditt specialintresse. Utöver det ovan nämnda så finns det bland annat många badplatser, skateramp och bibliotek.


Läs mer på sidan Föreningar, föreningslivSenast uppdaterad:

Sidansvarig: Hanna Andersson