Fritidsgårdar

En yngre tjej står på en scen och sjunger. Ljuset är grönt, blått och lila. Bakom scenen syns en grafittiväg. I förgrunden syns profilen av en tjej i publiken.

Foto från det ungdomsarrangerade evenemanget Våga skina 2017 på Örekilsgården.

Örekilsgården

Ung Fritid Munkedal ansvarar för fritidsgården Örekilsgården som är öppen måndagar och onsdagar kl. 15:00-20:00 samt fredagar kl. 15:00-22:00.

 

Örekilsgårdens instagramkonto hittar du information om avikande öppettider och aktuella aktiviteter.


Fritidsgården är en öppen mötesplats för ungdomar i högstadie- och gymnasieåldern. I fokus står ungdomars intressen och engagemang.


Örekilsgården besöker du utan att känna krav på att prestera.
Ett härligt ”hängställe” att vara på. Här ställs krav på att respektera allas olikheter och visa det i både ord och handling.


Ung Fritid och Örekilsgården främjar ungas kreativitet genom att stötta och ta till vara på ungdomars idéer och alltid visa på möjligheter.


Ung Fritid arbetar ständigt för att bredda och utveckla samarbeten mellan fritidsgårdsverksamheten och föreningslivet i Munkedals kommun.


Aktiviteter

På Örekilsgården erbjuds det aktiviteter i form av biljard, tv-spel, data-spel, spel och diverse skapande verksamhet. Det erbjuds även pyssel, bakning och styling. För de som är motorintresserade finns det även ett garaget där man kan meka med sitt fordon eller cykel samt hänga med kompisar eller andra med samma intresse.


Musikstudio

Örekilsgården är stolt över att ha en egen musikstudio där ungdomar kan producera sin egen musik.


Munkedals Förening för Ungdomar (MFfU)

Munkedals förening för ungdomar (MFfU) bildades i januari 2014 och har Örekilsgården som bas. Föreningens syfte är att vara delaktig i att utveckla fritidsverksamheter för ungdomar, arbeta för fler drogfria aktiviteter i kommunen, bättre kommunikationer till tätort och att resa tillsammans.


Fritidsledare stöttar föreningen att utvecklas och växa.


Senast uppdaterad:

Sidansvarig: Hanna Andersson