Kulturutbud barn och ungdom

Höstlöv

Under året arrangeras aktiviteter för barn och ungdomar inom kultur. Kultur och fritidsförvaltningen är samordnare för kultur i förskola och skola.

Läs mer om Kultur och musikskolan här


Kalendarium

Familjefest Munkedals Folkets Park
Lördag 3 sep kl. 13 - 16.30

  • Kapten Kryp och Skattkistan – Möt världens största landsnäckor och alla spännande insekter, sånger, lek och berättelser från olika cykeläventyr runtom i världen.
    Ca kl. 13.45 och 15.30 Dansbanan. 3 - 8 år,familj
  • Afrikansk dans och rytmik för hela familjen med Papa Theo. Ca kl. 13.00 och 14.45
  • Hopprepsverkstad!Tillverka ditt eget hopprep!
    Ledare: Anders Lindberg kl.13 - 16.30
  • Ansiktsmålning med Nöjesankaret kl. 13 - 16.30
  • Prova på föreningsaktiviteter.

Drive in bio
16 september kl. 20.00

Familjelördag

Pop Up Schubert

En knasig pianist och en äkta operasångerska som med en sång av Franz Schubert leder gruppen i ett lekfullt musikaliskt äventyr.

Munkedals bibliotek
Förbokas biblioteket@munkedal.se eller tel. 0524 – 18100

Lördag 22 okt kl.11.00 Fri entré!


Pop up

Pop Up Schubert


Familjelördag
Teckensäcken med Big Wind

 

Har ni hört om katten Affe, som gillar kaffe?
Vad rimmar på skägg?
Rim, ramsor och tecken som stöd. – En fingerfärdig föreställning med glöd.Munkedals bibliotek. Fri entré!

Förbokas biblioteket@munkedal.se eller tel. 0524 – 18100

Lördag 12 november kl. 11.00

BigWind

Teckensäcken

Ung Fritid

Ung Fritid Munkedal ansvarar för Örekilsgården som numera håller till i gamla pipfabriken. Här finns en musikstudio som många besökare använder för att göra sin musik.

Fritidsgården är en öppen mötesplats för ungdomar i högstadie- och gymnasieåldern. I fokus står ungdomars intressen och engagemang.


Örekilsgården besöker du utan att känna krav på att prestera.
Ett härligt ”hängställe” att vara på. Här ställs krav på att respektera allas olikheter och visa det i både ord och handling.

Läs mer om fritidsgården här

Kultur i förskola och skola

Munkedals kommun erbjuder kultur i förskola och skola med stöd från kommunala medel, Västra Götalands Regionen och Statens Kulturråd. Under läsåret får eleverna bildkonst, filmanimation, teater, dans, författarbesök och uppleva scenkonst på bland annat Göteborgsoperan.
Läs mer om kultur och förskola här

Arrangörsstöd till kultur för barn och ungdom

Munkedals kommun erbjuder årligen ett utbud av scenkonst och kulturell pedagogisk verksamhet för barn och ungdom i åldrarna 3-19 år. Utbudet vänder sig till förskola, grundskola och offentlighet exempelvis i samband med familjedagar samt sport- och höstloven.


Västra Götalandsregionens arrangörsstöd är ett komplement till kommunens egna kultur- och stödsatsningar. Detta stöd gäller för engagemang av professionella utövare inom kultur. Arrangörsstödet baseras på antalet barn per kommun. Alla kommuner som uppfyller regionens krav kan söka detta stöd.


Kulturkatalogen Väst - utbudskatalog

I Västra Götalandsregionens gemensamma samlingsplats för kulturutbud riktat till barn och unga hittar du hur mycket gott som helst.


Du kan söka efter artister och konstnärer som går att engagera till skolor, bibliotek, fritidsgårdar och föreningar. Det kan handla om föreställningar, workshops i klassrummet eller kulturverksamheter som du kan besöka runt om i regionen. Du kan också hitta intressanta museilådor att ta hem till skolorna.


JanOlof Karlsson/kulturutvecklare och kommunla samordnare som ansvarar för att kommunens barn och ungdomar får kultur i förskolan och skolan.

 

Se Kulturkatalogen


Senast ändrad:

Sidansvarig: Jan-Olof Karlsson