Museer, gallerier och konst

Bild på Forums konstvägg. På de vita väggarna hänger tavlor i olika utföranden och storlekar. Golvet är rött tegel.

Utställningar i Forum

20 maj - 16 juni
Margareta Andersson, Akvareller

 

 

Svanar i skymningen

Svanar i skymningen, Margareta Andersson17 juni - 14 juli
Rosita Harrisson


16 juli - 11 aug Osvaldo Cavandoli-CAVA ("Linus på linjen")
Fine Arts Prints

Cavandoli blev berömd för Linus på linjen (La Linea), den temperamentsfulla linjefiguren med det grova låtsasspråket som första gången dök upp på italiensk TV 1969. Han skapades ursprungligen som en reklamfigur för köksgerådstillverkaren Lagostina och bar till att börja med namnet Agostino Lagostina".1978 och 1988 skapade Osvaldo Cavandoli två nya animerade filmfigurer, "sexlinea" och "eroslinea".

Linus på linjen har publicerats i 40 länder och har visats sedan 1969, under hela 70-80 och 90-talet. Många har med glädje följt hans öde på TV. Totalt finns det 90 avsnitt. Originalteckningarna har aldrig förr visats i Skandinavien, detta var FÖRSTA gången besökarna hade möjlighet att åskåda dessa i Strömstad.

Utställningen är Fine Arts Prints från orginalteckningar (3 ex. av varje originalteckning)numrerad och präglad(LIMITED EDITION).
Utställningen sker i samarbete med Galleriet Strömstad.


12 aug - 8 sep Camilla Ekendahl, Foto
Naturliga bilder med få redigeringar till photoshop för att skapa och experimentera till nya bilder.


Konstvägg

Kommunhuset Forum erbjuder en offentlig konstvägg med utställningsytor.


Utställningar genomförs bl a i samarbete med konstföreningarna Akvatinten och den kommunala personalföreningen Artis med stöd av Sveriges Konstföreningar. Även vandringsutställningar visas här.

Utställningsyta Forum

Vägg 1,5x12 meter med belysning.


Montrar, skärm och podie finns också tillgängliga för utställning.


Det är gratis att ställa ut och vi tar ingen provision. En del utställningar samverkar vi med våra konstföreningar som kan erbjuda utställarersättning för etablerade konstnärer.


Kommunen har en allmän försäkring fast den bör kompletteras med en egen ifall du vill täcka upp den. De utställningar som får utställarersättning står Kultur och Fritid för denna kostnad.


Om du vill ställa ut i Forum kontaktar du vår kulturutvecklare för bokning:


Jan-Olof Karlsson

Telefon: 0524-181 75

E-post: jan-olof.karlsson@munkedal.se

Bra att veta

Det går bra att spika eller hänga upp konsten på den särskilda anordningen. Kommunen tillhandahåller det som behövs för detta. Upphängningen görs av konstnären själv om inte annat avtalats.


Affischer och övrig information om utställningen ordnar kulturutvecklaren med. Övrig annonsering ordnas av konstnären själv om inte annat avtalas.

Konstnären förser utställningen med en lista på verk.
Om vernissage önskas ordnar konstnären detta själv om inget annat avtalas, till exempel i samarbete med någon konstförening.


Vid försäljning kontaktar kunden bibliotekets personal som markerar försåld/anmält intresse verk med röd/grön prick och antecknar kundens namn och telefon på särskild blankett.  Köpare-säljare gör upp när verk avhämtas och betalning sker direkt till konstnär.

Offentlig utekonst

Genom åren har det skapats ett flertal offentliga konstverk i samband med byggnationer och enskilda projekt.

Träskulpturer

Det finns fantastiska träskulpturer som tillkommit genom uppdrag och projekt för skolungdom.

Läs mer om offentlig utekonst i Munkedals kommun

Senast ändrad:

Sidansvarig: Jan-Olof Karlsson