Fiskevatten

Foto på en älv med en äldre stenbro i bakgrunden. På höger sida finns det personer som fiskar i älven. På vänster sida ser man blommor och annan växtlighet längs älven.

Lax i älven, makrill i fjorden eller gädda i insjön

Örekilsälven

Örekilsälven i Munkedal är känd för att vara en av södra Sveriges bästa laxfiskeälvar och lockar fiskare från inte bara olika delar av Sverige, utan också från andra länder så som Skottland, Polen och Schweiz, för att nämna några. Redan på medeltiden bedrevs fiske i älven av munkarna vid Dragsmarks kloster på Bokenäset.


Örekilsälven mynnar ut i Saltkällefjorden som är en del av Gullmarsfjorden.


Varje år fångas mellan 100 och 300 laxar i älven. Redan i maj månad börjar laxarna komma tillbaks till sin hemälv, och många av dem väger mer än tio kilo.


Fiskesäsongen 2023 pågår 1 maj - 30 september.
Fiskekort är ett krav och finns att köpa hos Örekilsälvens laxfiske.

Gullmarsfjorden

Under sommaren är det fullt möjligt att meta efter både makrill och vitling långt inne i Gullmarsfjorden.

Insjöfiske

Det finns flera sjöar för insjöfiske i kommunen bland annat Aspen, Viksjön och Kärnsjön. Braxen, gädda, gös och löja är några arter som trivs i sjöarna. Förutsättning för fiske är fiskekort och det köper du lättast genom iFiske.se.

Foto på en fiskare som står i vattnet och fiskar med spö. Solen går ner och på vattnet finns krusningar. I bakgrunden ser man berg med växtlighet.

Senast ändrad:

Sidansvarig: Gunn-Britt Ljungström