Om Munkedals kommun

I Munkedals kommun finner man vacker och omväxlande natur, ett engagerat näringsliv, flera nyrenoverade skolor och förskolor, trygg äldreomsorg, ett rikt föreningsliv, samt ett stort utbud av aktiviteter och friluftsliv. Allt detta i samverkan med föreningar, företagare, och alla våra invånare utgör grunden för vad som gör vår kommun till det den är. Tillsammans är vi Munkedals kommun!


Flytta till Munkedal

Att flytta till Munkedal kan innebära ett liv närmare naturen, en enklare vardag eller kanske ett eget hus med trädgård. I Munkedals kommun hittar du prisvärda tomter och en vacker natur med friluftsupplevelser från kust till fjäll. För familjen är det nära till både barnomsorg, skolor och service - och behöver du pendla finns både buss, tåg och motorväg att tillgå.

 

Läs mer om tomter och boendemöjligheter

 

Natursköna miljöer

Här hittar du allt från kustområdena runt Gullmarsfjorden till den fjälliknande naturen i öster på Kynnefjäll. Genom Munkedal rinner Örekilsälven som är ett av södra Sveriges absolut laxrikaste fiskevatten. Här kan du få ett lugnt och tryggt boende på lagom långt avstånd från storstadens buller och avgaser. Här finns både hyresrätter och bostadsrätter i vackra miljöer. Den som drömmer om att bo i egen villa kan hitta både tomter och hus till konkurrenskraftiga priser.

Nära till allt

I Munkedals kommun finns ett brett utbud av affärer med god och personlig service. Härifrån är det nära till bland annat Oslo, Köpenhamn och Göteborg. Till närmaste större köpcentrum, Torp i Uddevalla, är det bara cirka 15 minuters bilresa från Munkedals tätort. På lika lång tid tar du dig till härliga salta bad. Eller varför inte en idyllisk insjö? Naturen är endast ett stenkast bort.

 

På pendlingsavstånd

Munkedal ligger på ett bekvämt pendlingsavstånd som täcker in hela arbetsmarknadsområdet norra Bohuslän, Fyrstadsområdet och Göteborg.

 

Livskvalitet

I Munkedal hittar du ett brett utbud av fritidsaktiviteter och ett mycket aktivt föreningsliv. Vi erbjuder ett stort utbud av olika sportsliga aktiviteter som häst, golf, kanot, innebandy, fotboll och ishockey. Men här finns också olika kulturföreningar som sysslar med hantverk och litteratur samt flera aktiva bygdegrupper som bidrar till bygdens utveckling.

Det livslånga lärandet

Vi månar om våra barn och ungdomar, därför är utbildning en prioriterad verksamhet med ett flertal förskolor och grundskolor. Våra gymnasieungdomar erbjuds platser på Uddevalla Gymnasieskola, dessutom finns en unik processteknisk gymnasieskola kopplad till pappersbruket Arctic Paper. Vi erbjuder också yrkesutbildningar på gymnasienivå i kommunen. Kunskapens Hus i Dingle erbjuder grundläggande- och gymnasial vuxenutbildning, utbildning i Svenska för invandrare (SFI), gymnasieskolans introduktionsprogram och gymnasiesärskola.

 

 

Senast uppdaterad:

Sidansvarig: Gunn-Britt Ljungström