Hällevadsholms skola

Hällevadsholms skola ligger i "Hjärtat av Bohuslän" med ett underbart läge för bra skolmiljö. Skolan är en F-3 skola och har elever i åldrarna 6-9 år. Det finns också bibliotek, gymnastiksal, förskola och fritidshem. Det går cirka 120 elever på skolan.

Skolbyggnaden

Skolan byggdes 1954 och har vid ett par tillfällen byggts till och moderniserats. Runt skolan finns det stora grönytor som inbjuder till olika slags aktiviteter.

Omgivningen

Det är nära till natur, skog och sjöar och det nyttjar vi genom att skolan har sin egen "skolskog", där en del av den pedagogiska undervisningen sker.


I tätorten Hällevadsholm bor det ca 800 personer. Orten har bra kommunikationer genom närheten till väg E6 och järnvägen Bohusbanan. Här bor invånarna i en mycket fin miljö med underbar natur, flera vackra sjöar med fina badplatser och goda möjligheter till fiske och vildmarksliv.


Steneheds gravfält i samhällets nordvästra del har ett unikt kulturvärde.

Värdegrund och arbetsätt

Tillsammans med eleverna har vi tagit fram ett värdegrundsdokument med ledorden ansvar, kamratskap och lärande. Det innebär att vi är omtänksamma, generösa och visar respekt för varandra. Vi tar ansvar för att vara hänsynsfulla och skötsamma.


Verksamheten i skolan genomsyras av ett språkutvecklande förhållningssätt där cirkelmodellen och läsförståelsestrategier är metoder som vi arbetar med för att stärka elevernas språk- och kunskapsutveckling.

Fritidshem

På Hällevadsholms skola finns det från och med höstterminen 2023 två fritidsavdelningar, Eken och Aspen. En tredje fritidsavdelning, Linden ligger i Centrumskolans lokaler i Dingle.


Fritids är öppet vardagar kl. 06:00-07:30 och kl. 13:15-18:00. Barnen äter frukost i skolans matsal kl. 07:00. Efter frukost går barnen till fritidslokalen en stund till innan skolan börjar. På eftermiddagen äter barnen mellanmål cirka kl. 13:30 och har fruktstund senare på eftermiddagen.


På fritids jobbar vi med vår värdegrund (trygghet, trivsel, kamratskap) och vi har mycket utevistelse med barnen. Vi gör aktiviteter som har samband med högtider och årstider.


Plan mot diskriminering och kränkande behandling Pdf, 229.4 kB.

Senast ändrad:

Sidansvarig: Jessica Mattsson