Validering
Vuxna har erfarenheter, kunskaper och kompetenser som de utvecklat på olika sätt i utbildning, på arbetsplats eller i hem- och föreningsliv. Validering är en möjlighet att få sin kunskap och kompetens synliggjord, dokumenterad och erkänd.
Genom validering kan studietiden bli kortare på den utbildning som du har sökt. Validering sker både teoretiskt och praktiskt utifrån gymnasiekursernas ämnesmål, centralt innehåll och betygskriterier. I vissa utbildningar krävs det att du visar dina praktiska kunskaper på en arbetsplats. En gjord validering kan leda till att du får betyg i en kurs. Om du inte når alla betygskriterier kan du få ett intyg på de delar som har uppnåtts.
En validering är en process som kan ta olika lång tid. Första steget i processen är kartläggning av dina kunskaper/erfarenheter och där behöver du visa upp betyg och arbetsgivarintyg/tjänstgöringsintyg eller andra intyg som kan vara relevanta. Detta för att vi ska kunna se varifrån du har fått dina kunskaper och erfarenheter.
Efter kartläggningen bedömer vi om du kan validera några av kurserna i den utbildning du sökt eller om du rekommenderas att gå utbildningen i sin helhet.
Om du vill få dina kunskaper och erfarenheter kartlagda eller om du har frågor om validering; kontakta Vuxenutbildningssamordnaren på Kunskapens hus.
Kontaktuppgifter: Annelie.olofsson@munkedal.se
Kunskapens Hus
Gymnasium och vuxenutbildning
Adress
Norra Kustvägen 9
455 61 Dingle
Öppettider
Måndag - Torsdag: kl. 08:00-16:00
Fredag: kl. 08:00-12:00
Annelie Olofsson
Senast uppdaterad:
Sidansvarig: Richard Lundqvist