Mat, lunch i gymnasiet

Bild på grönsaker lastade på ett flak.

Kostenhetens uppdrag är att erbjuda vällagade, näringsriktiga och varierade måltider. Vår ambition är att servera god mat i en trivsam miljö så att maten verkligen hamnar i magen på våra matgäster. Vi på kostenheten vill också värna om vår matkultur och sprida matglädje omkring oss.


Valmöjligheten är också väldigt viktig. Alla gäster har olika behov, och de flesta äter mer när det serveras en favoriträtt. Det fundamentala när det gäller goda matvanor är att äta varierat och öka andelen grönsaker och frukt.


Matsedelsplaneringen för skolan sker i en arbetsgrupp med kockar, måltidsutvecklare och kostchef. Vi följer Livsmedelsverkets rekommendationer för energi- och näringsintag. Läs mer i broschyren Bra måltider i skolanlänk till annan webbplats.


På Utvecklingscentrum Munkedal / Kunskapens hus lagas och serveras:

  • Två varmrätter varav minst en vegetarisk
  • Salladsbuffé
  • Knäckebröd med smörgåsmargarin
  • Ekologisk lättmjölk
  • Specialkost efter behov
  • Dessert en dag i veckan

Matsedel

Veckans matsedel på Kunskapens Huslänk till annan webbplats.

Specialkost

Vid behov av specialkost eller anpassad kost lämnas en anmälan in. Läs mer på sidan specialkost.

Senast ändrad: 2020-09-22

Sidansvarig: Johanna Bothén